Allmänna villkor

Hemsidan och dess innehåll ägs av InredningshusetJKdesign med Org nr: 9706157352 eller dess licensgivare. Informationen på sajten är skyddad av immaterialrättsliga och marknadsrättsliga lagar. Det innebär att Varumärken, firmanamn/webbsidas-namn, produktnamn, bilder, grafisk design, layouter och information om varor och tjänster inte får användas utan godkännande av InredningshusetJkdesign. 

 Köpvillkor 

Dessa allmänna villkor gäller när du som kund gör en beställning på inredningshemmet.se och dess tillhörande sidor. Genom användande av våra tjänster godkänner du våra allmänna villkor och integritetspolicy som du där med intygar att rätt lämnade uppgifter om dig finns.

Kontaktuppgifter och övrig information om inredningshemmet framgår på hemsidan. Villkoren är enbart tillämpliga för dig som kund på inredningshemmet.se. 

Vi sitter på rätten att hemsidan kan uppdateras med jämna mellanrum och vissa delar av hemsidan där av kan bli otillgängliga.

För att göra en beställning av oss måste du som kund ha fyllt 18 år eller ha målsmans tillstånd. Inredningshemmet accepterar inte enligt svensk lag kreditköp till personer under 18 år. Inredningshemmet sitter på rätten att i enskilda fall neka eller ändra beställning, exempel om felaktiga personuppgifter uppgivits, misstänkt bedrägeri,betalningsanmärkningar eller dataintrång. Vi polisanmäler alla misstänkta bedrägerier.

Inredningshemmet reserverar sig för eventuella bild och skrivfel på hemsidan exempel fel i produktbeskrivningar eller teknisk specifikationer, felaktiga varupriser samt prisjusteringar. Våra priser och avgifter kan komma att ändras då ändrade råvarupriser, ändrade valutaförändringar eller ändrad moms. I alla våra priser ingår moms 25 %. Om felaktigt pris har angetts för en produkt som är beställd kommer vi givetvis(naturligtvis) att meddela dig om detta och invänta svar av godkännande på korrigerat pris innan vi producerar er beställning.

Då olika skärmar och inviduella skärminställningar påverkar färgåtergivningen kan vi inte garantera att färgnyanserna på bilder stämmer överens med den färdiga produkten.

Orderbekräftelse och överlåtelse

När du har lagt en order och vi har mottagit din beställning skickar vi ett bekräftelse mail via e-post. Väljer du att annullera eller ändra något i din beställning kontakta oss så snart som möjligt. 

Du blir ägare till de varor du beställt först när de har levererats till dig och vi har mottagit en fullgod betalning för varorna. När varorna har levererats till dig övergår ansvaret för deras förlust eller förstörelse till dig.

Leverans

Produkterna tillverkas i Stora Höga dit man även kan välja att komma och hämta produkterna själv om man önskar. Väljer du som kund att produkten skickas med frakt är normal leveranstid från oss 3-5 arbetsdagar efter det att din order har packats och skickats från oss. Vissa mer specifika produkter som kräver längre bearbetning kan ha något längre leveranstid. Detta kommer under högsäsong eller vid hög belastning ha något längre leveranstid. 

Fraktavgifter

Våra fraktavgifter är baserade på produkten/produkternas slutgiltiga vikt och anges i tabellen här nedan.

Fraktvikt: Fraktavgift baserat på vikt:
0-50 kg 649:-/kolli
51-75 kg 14:30:-/Kg
76-120 kg 13:40:-/Kg

Tillverkning

Från det att du har lagt din order är tillverkningstiden 1-2 veckor om inget annat anges. Skulle något med våra leverantörer påverka tillverkningstiden efter redan angiven tid meddelar vi våra kunder och inväntar svar av godkännande för fortsättning av order.

Priser och Avgifter

När du gör en beställning gäller de priser som anges på hemsidan. Priser anges i svenska kronor och är inklusive moms 25 %. Priserna inkluderar inte betalnings- och fraktavgifter då detta anges separat.

Betalningsmedel

Alla betalningar på webbplatsen hanteras av Klarna. Du har som kund möjlighet att välja betalsätt mellan

Kortbetalning: Du kan betala med Mastercard, visa eller American Express. Produkterna börjar att tillverkas direkt efter betalning och inga extra avgifter tas ut.

Faktura: Betalning via faktura görs via Klarna och vid detta betalningsmedel skickas varorna till den tillvalda adressen. Ingen faktureringsavgift tillkommer (0kr). Betalningsvillkor är 14 dagar och vid försenad betalning utgår påminnelseavgift, dröjsmålsränta och aktuell referensränta.

Vi förbehåller oss rätten att häva ett köp om bedrägeri misstänks. Vårt interna säkerhetssystem varnar om en order misstänks kunna vara ett bedrägeri.

Företagskunder kan endast välja kort- eller faktura betalning. Betalningstiden för fakturan genom Klarna är 14 dagar från det att beställd vara lämnar Inredningshemmet. Betalas inte fakturan i tid tillkommer en påminnelseavgift från klarna på 60 kr samtt en dröjmålsränta om 25,5 %. För det fall du aldrig tidigare har handlat av klarna görs det vid köptillfället en upplysning för att kontrollera din kreditvärdighet. Samtliga inhämtade uppgifter behandlas i enlighet med personuppgiftslagen.

Om säkerhetssystemet slår till väljer vi att inte leverera aktuell order. Ibland innebär det att en order stoppas trots att det inte rör sig om ett bedrägeri. Vi hoppas att du som kund har överseende med detta eftersom det rör sig om din säkerhet. Alla misstänkta bedrägerier polisanmäls och ärendet lämnas sedan till våra externa partners för vidare uppföljning.

Ångerrätt

Varje produkt tillverkas specifikt efter dina val som konsument och då gäller inte ångerrätten enligt lagen om distanshandel. Mer om detta kan ni läsa på konsumentverkets hemsida. 

Returer och Återbetalning

Eftersom vi har tillverkat våra produkter efter dina val som konsument tar vi inte emot några returer eller återbetalningar om det inte rör sig om en reklamation. Se nedanstående information om detta. 

Reklamation

Om du tar emot en vara som du upptäcker är något fel på vill vi att du så snart som möjligt kontaktar oss på telefonnummer 0705365313 eller via e-post jocke.karlsson@inredningshuset.se. Tänk på att du måste lämna ett meddelande till oss med information om felet ”inom skälig tid” efter det att du upptäckt det. Om du reklamerar inom två månader från det att du upptäckt felet har du reklamerat inom skälig tid. Det innebär att du berättar för oss vad felet är och hur du anser produkten ska vara fel. Efter det att du har varit i kontakt med oss kommer du ha fått en beskrivning om hur du skickar tillbaka din reklamerade produkt. När vi mottagit den vara som du vill reklamera kommer vi att ta ställning till om det rör sig om ett fel på produkten. Om det rör sig om ett enklare fel kommer vi att fixa till felet på befintlig produkt. Skulle produkten ha ett större fel ersätter vi med en helt ny vara eller om du väljer att häva köpet kommer ersättning så snart som möjligt.

Tillämplig lag och jurisdiktion

Dessa Köp- och leveransvillkor och din användning av Webbsidan (och alla relationer utan kontraktsnatur som kan uppstå genom eller i samband med dem) ska regleras av och tolkas i enlighet med svensk materiell lag. Du accepterar det svenska domstolsväsendets exklusiva jurisdiktion för att avgöra tvister som kan uppkomma genom dessa Köp och leveransvillkor.